POWH3D Wiki

Guide för nybörjare i POWH3D

Innehåll
Detta är en enkel nybörjarguide till Proof of Weak Hands 3D Exchange.
Läs igenom guiden för att lära dig hur du startar, och varför du skulle kunna vara intresserad att ta steget in i POWH3D.

Letar du efter en översättning till annat språk? Vi har flera  översättningar av denna guide här.

Du kan delta i “communityn” för POWH3D. Anslut dig till den officiella POWH3D discord chatten  och använd gruppen #helpdesk om du har några frågor, eller ta del av chatten i #3d-general.

Vad är POWH3D?

POWH3D är en unik kryptomarknad (exchange) som ger dig möjligheten att sälja Ethereum och erhålla P3D tokens istället. P3D tokens är en kryptovaluta som har en mycket speciellt egenskap. Varje ägare till P3D får utdelning (dividends) i Ethereum varje gång någon annan köper, säljer eller transfererar P3D-tokens. Man erhåller Ethereum i relation till den andel P3D som man äger (i % av totala antalet utgivna P3D-tokens).

Detta betyder att så snart du äger P3D-tokens (token är ett annat begrepp för en cryptovaluta inom Ethereum), så kommer du kontinuerligt att ackumulera “gratis” Ethereum, vilka du får på ditt konto så snart någon köper, säljer eller flyttar sina tokens mellan olika konton.

Detta sker ehlt automatiskt och utan inblandning av någon människa. Det sker via ett open-source Ethereum smart contract vilket garanterar transparens, säkerhet och tillit till att ingen “rymmer” med ditt ägda innehav.

Om du vill lära dig mer om detta projekt innan du köper P3D-tokens via marknadsplatsen (exchange), läs i så fall igenom hela denna guide för att förstå hur detta fungerar och varför du överhuvudtaget skulle kunna vilja delta.

Kan jag lita på detta projekt?

Allt vi begär ät att du har ett kritiskt öga när du läser, men samtidigt är öppen för att förstå, och dra dina egna slutsatser efter ditt lärande om P3D. Du kommer säkert att ha många frågor. Börja här för att få svar på de mest vanliga frågorna. Det bästa med denna marknadsplatsen är att du inte behöver ha förtroende för någon människa, det hela sker nämligen genom program (smart contracts)  på Ethereums nätverk!

Är du fortfarande tveksam om detta projekt och “smarta kontrakt” är att lita på så ta del av denna denna utvärdering av koden för kontraktet som gjorts av@RockHardMeat. Här får du en djupanalys av kontraktet (engelska).

Hur du startar

För att använda POWH3D, måste du följa några enkla steg:

 1. Köpa Ethereum från Gemini eller Coinbase
 2. Sätta upp Metamask i webbläsaren Chrome
 3. Byta Ethereum till P3D (köpa P3D)
 4. Lägga till tokens till sin Metamask

I följande youtube video ser du de steg som beskriv nedan i ett videoklipp! Varje steg finns här nedanför i detalj.

Om du använder mobil så finns det en guide POWH3D Mobil – startguide (engelska). Den hjälper dig om du bara använder mobil!

Köpa Ethereum

Först måste du använda en “kryptomarknad” för att köpa Ethereum:

 1. Gå till Gemini eller Coinbase, och skaffa ett konto. (Coinbase vs Gemini?)
 2. För över pengar från din bank eller kort (visa/MC). (Var inte orolig för detta, båda dessa marknadsplatser är mycket välkända och att lita på)
 3. Köp Ethereum (ETH) med den valuta du för över (t ex Euro eller USD) .
 4. Att köpa ETH kan ta någon dag om du gör banköverföring så du kanske måste vänta någon dag.

Installera Metamask i Chrome

När du köpt Ethereum på Coinbase eller Gimini, måste du installera Metamask för att kunna köpa P3D:

 1. Öppna en ny flik i Chrome webbläsare, installera Metamask som är en ETHEREUM “wallet” som göra att du kan använda webbappar (Dapps) som t ex PowH3D. Du kan se en installationsvideo här (engelska).
 2. Skapa ditt Metamask-konto och spara noga dina 12 “seed words” (dessa ord gör att du kan återskapa din plånbok om något går fel). Spara dessa 12 ord på papper, gärna på några olika ställen. De är din garanti att kunna komma åt ditt konto om något går fel med din dator, dina webbläsare eller om något annat händer.
 3. Öppna nu metamask genom att klicka på symbolen för Metamast och klicka sedan på de tre “…” eller om du har en ny Metamask, på kontonumret. Välj “kopiera adressen till klippboken”.
 4. Gå tillbaka till Coinbase eller Gemini och leta upp “Send” eller “Transfer” i din ETHEREUM “wallet”.
 5. Överför eller skicka den mängd ETHEREUM som du vill flytta till din Metamask -plånbok genom att klistra in den adress du kopierade från Metamask i rätt ruta i Gemini eller Coinbase-. Skicka nu dina Ethererum till Metamask.
 6. Vänta tills du fått dessa till din Metamask-plånbok.

Så snart du har dina ETHEREUM i Metamask kan du gå till nästa steg.

Byt Ethereum till P3D Tokens

Du skall nu gå till den officiella POWH exchange där du anger hur många Ethereum du vill byta mot P3D-tokens. När du fyller i antal Ethereum kommer du att omgående under rutan se ungefärligt antal P3D som du kommer att få för dina Ethereum. Priset för P3D vid varje givet tillf’älle syns alltid i övre högra hörnet på marknadsplatsen.

När du fyllt i antal Ethereum du vill byta så klickar du på “Purchase”. När du klickar på “purchase”, kommer en dialogruta i Metamask fram som ser ut så här (i en nyare variant av Metamask ser denna sidan annorlunda ut):

Kontrollera uppgifterna i dialogrutan, sätt GAS-priset (GWEI) till 2 eller mer och klicka sedan på “Submit”. Var medveten om att om du sätter GWEI för lågt kan det betyda att det kommer att ta lång tid innan transaktionen genomförs.

Så snart transaktionen gått igenom får du P3D tokens som automatiskt är förvarade inom marknadsplatsen med hjälp av det smarta kontrakt som hanterar alla transaktioner. Läs igenom nedanstående för information om hur denna marknadsplats fungerar, och fördelarna att äga P3D.

Lägg till P3D-tokens till Metamask

För att kunna se dina P3D-tokens i Metamask kan du genomföra följande steg:

 1. Öppna Metamask
 2. I menyn eller om det finns en flik som heter “TOKENS”, klicka på den
 3. Klicka på “Add Token”
 4. Lägg in adressen”0xB3775fB83F7D12A36E0475aBdD1FCA35c091efBe” som är P3D-tokens adress.
 5. Detta leder till att “P3D” som är symbolen för P3D och “18” för antal “Decimals of Precision”. If it doesn’t, enter those in manually.
 6. Click “Add”

Efter detta kommer dina P3D-tokens att dyka upp i din Metamask!

Funktionalitet på marknadsplatsen

När du har köpt dina förseta P3D kan du använda en rad olika funktioner på marknadsplatsen:

Du finner mer information om detta längre ner i denna wiki.

PoWH3D på din Mobiltelefon eller platta

Du kan också använda PoWH3D marknadsplatsen från din mobil. Om du vill sätta upp en ny plånbok utan utan att ancvöända Metamask, så finns denna guide som hjälper dig. Om du vill importera din existerande Metamask plånbok till TrustWallet, som är en mobil plånbok, så följder du desa steg:

 1. Installera TrustWallet på iOS eller på Android
 2. Starta TrustWallet app och välj “Already Have a Wallet”
 3. Välj “Mnemonic” fliken (eller använd “Private Key”)
 4. Lägg in dina 12 “seed words” som du fick när du skapade Metamask och som du sparat (om du använder “private key” lägger du in den)
 5. Gå till  vårt mobilinterface för att använda vår mobila marknadsplats!

Vi rekommenderar att du gör ett bokmärke i trut wallet till marknadsplatsen så du lätt hittar den igen.

Du kan lita på Truswallet, se här deras release meddelande här. Deras källkodsbas är “open source” och är utvärderad av ett antal säkerhetsexperter.

Fakta om marknadsplatsen

Marknadsplatsen som P3D handlas på är HELT byggt på ett open-source Ethereum smart kontraktSmarta kontrakt är omöjliga att ÄNDRA vilket innebär att det inte finns någon som kan ändra kontraktet, eller ha tillgång till de VÄRDEN i form av ETHEREUM/P3D förutom detta självständiga program (smarta kontraktet). Du kan se och läsa hela källkoden till programmet när som helst. Du kan också ta del av en på detaljerad analys av kontraktet  som gjorts av @RockHardMeat som är en oberoende utvecklare.

Marknadsplatsen för POWH3D är helt olika andra som du kanske sett. Vissa delar av marknadsplatsen kanske kan se lite annorlunda ut, och följande punkter ger dig en ingående förklaring:

 1. Smarta kontrakt kräver att en transaktions sänds för varje köp/sälj/transferering osv. Detta betyder att varje begäran du vill göra (köpa, sälja etc)  kräver att en transaktion sänds av dig till/på Ethereums nätverk. Alla handlingar, inklusive “Reinvest”, “Withdraw”, “Sell”, “Transfer”, etc kräver en “0” ETHEREUM transaktion som sänds till Ethereums nätverk  (detta innebär en mindre avgift för transaktionen som betalas i ETHEREUM. Detta kallas för att använda GAS, de som tar hand om transaktionerna på nätverket får denna ersättning (som mäts i gwei. Det är viktigt att du vet om och tar hänsyn till denna kostnad). Detta är anledningen till att man ser så många “0” ether transaktioner här.
 2. POWH3D smarta kontraktet hanterar och håller alla värden i form av P3D och ETHEREUM. Det kan dock i vissa lägen vara mycket trafik på ETHEREUM nätverk, så att genomföra en transaktion med det smarta kontrakten kan ibland ta tid. Detta sker alltså under tillfällen det är hög trafik på nätverket. Detta kan innebära att marknadsplatsen ibland kan kännas “slö”. Om detta sker kan du alltid använda backupsiten för att genomföra dina transaktioner. Den har samma funktionalitet som den ordinarie marknadsplatsen. Du kan också agera direkt med kontraktet.
 3. När du köper eller säljer på marknadsplatsen, så är det mot det smarta kontraktet du agerar. Du köper eller säljer inte från/till andra personer. POWH3D smarta kontraktet är helt och hållet ansvarigt för att “ge ut” P3D-tokens och därmed öka tillgången på P3D, likväl som att kontraktet MINSKAR antal P3D när du säljer. Så vid köp “ger kontraktet ut” nya P3D, och när du säljer P3D till kontraktet så MINSKAS totala antalet P3D. Detta sker helt automatiskt så snart någon säljer ller köper P3D. Förutom att öka och minska tillgången så har kontraktet ansvaret för att öka eller minska priset på P3D. Så det smarta kontraktet är helt ensmat om att  bestämmas värdet/priset på P3D-token helt och hållet.

Projektledaren för P3D som kallar sig @mantso har förklarat detta så här:

Det underbara med detta system är att det inte är beroende på nåongs “känslor” eller “input” av synpunkter, värdering eller så. Känslor är bränslet, vad du tror om framtiden lägger du till grund för dina beslut, men kontraktets mekanik gör att du alltid kan få tillbaka dina ETHEREUM. I den meningen är du alltid garanterad att få dina ETHEREUM (till det pris som gäller vid varje tillfälle). Ingen väntetid, ingen som kan ta dina tokens, kontraktet garanterar dina värdebärare P3D som alltid är växlingsbar till ETHERUM till gällande pris. Du kan sälja precis när du vill!.

Om du har andra frågor om P3D eller marknadsplatsen kan du gå till den officiella POWH3D discord chatten. Där finner du en#helpdesk!

Varför skall jag invetsera i P3D tokens?

Detta är en unik marknadsplats och den fungerar helt annorlunda än andra marknadsplatser. Här har du skälen till att du skall investera:

 1. Ethereum – avkastning i ETH! När du äger P3D tokens innebär det att du kontinuerligt erhåller så kallade “dividender” i “gratis” Ethereum. Så snart någon annan köper, sälje reller transfererar P3D-tokens får du en avkastning. Många som äger P3D rapportera att de får mellan 0.05%-2% av deras totala innehav på dagsbasis! Detta fluktuerar givetvis beroende på om andra köper, säljer eller transfererar P3D. Din avkastning öär allstå beroende av volymen omsättning i P3D.
 2. Rättvist. När P3D startade fanns det inte så kallade förtursutgivna tokens. Utvecklarna av s´det smarta kontraktet och de som bidragit i processen att utveckla det fick istället köpa små mängder av P3D (för en ETH per person). Distributionen av tokens är oerhört jämnt fördelad. Alla hade samma chans att köpa in sig vid starten, och alla frå dividender (avkastning) i relation till hur många P3D som de äger. Det finnas ingen avgift som går till utvecklarna!.
 3. Säkerhet mot bedrägeri. De Ethereum som du köper P3D för och som sedan hålls inom kontraktets villkor kan endast hanteras av det smarta kontraktet – inga människor kan någonsin hämta ut värden från kontraktet! Den Ethereum som finns i kontraktet hanteras alltså endast av  det öppen källkods Ethereum smarta kontraktet. Kontrakt är oföränderliga och kan alltså aldrig ändras efter det har installerats i nätverket. Detta betyder alltså att det inte är möjligt att lura till sig dina P3D eller de ETHEREUM som kontraktet tagit emot som köpeskilling när du köpte dina P3D (Så kallad exit scam är en omöjlighet!).
 4. Transparent. Du kan läsa hela källkoden för kontraktet och verifiera att det gör exakt det som vi sagt här. Reglerna för marknadsplatsen och kontraktet är alltså helt transparenta. Tillsammans med det utges inga löften. Det finns en tydlig kultur av ärlighet och transparens hos utvecklarna av p3D.
 5. Decentraliserat. Marknadsplatsens backend är byggt på det smarta kontraktet som alltså “lever” i Ethereum blockchain. Ingen “äger kontraktet”. Om marknadsplatsens site går ner kan man interagera med kontraktet direkt eller via alternativa front-ends front-ends. Det smarta kontraktet lever med sina regler och agerar helt och hållet efter dessa. Reglerna är “fair” och kan alltså inte ändras!
 6. Aktiv. Det finns en stor “community” som bildats omkring detta projekt. Många är aktiva i en stödjande grupp som använder discordchatt för sin samverkan. Du kan använda discord för att få hjälp under gruppen #helpdesk. Många medlemmar i communityn är väldigt hjälpsamma och är verkligen fokuserade på att detta projekt skall bli en större succe än det redan är. Räkna med att som “nykomling” blir du väl omhändertagen!

Denna marknadsplats ha rutvecklats av en grupp utvecklare och administratörer och mjukvaruspecialister. Du kan vara övertygad om att detta är bara början på detta projekt! Det finns många idéer och nya delprojekt som kommer att stödja P3D som man arbetar på redan nu. Detta är ett ekosystem som kommer att ge ägarna av P3D goda inkomster, och vidare ge ett eko ut i kryptovärlden!

Hur fungerar det?

Reglerna för P3D-token är enkla,samtidigt som de är briljanta! En snabb sammanfattning:

 1. Köp Tokens. Köp P3D tokens, och 10% av din transaktion används för att ge avkastning till de som äger P3D.
 2. Ackumulera dina vinster. När andra köper, säljer eller transfererar tokens, fr´år du alltså avkastning i ethereum. Ackumulera dessa och du bygger ett kapital.
 3. Reinvestera eller ta hem din vinst. Du kan alltså reinvestera din vinst i P3D eller hämta hem den till din plånbok.
 4. Sälj Tokens eller behåll dem! Du kan när som helst sälja dina tokens och erhålla Ethereum för dem istället.
 5. Dela din “Masternode”. När du har 100 P3D får du en fungerande masternode som du kan dela till andra vilket ger dig bonusavkastning!
 6. HA kul! Se på medan din avkastning växer!

Här kommer en längre och mer detaljerad lista över kontraktet:

 1. Så snart du köper P3D med dina Ethereum, kommer en “taxering” om 10% av ditt köp att ske. Detta betyder att om du köper för 10 Ethereum, så kommer kontraktet att ge dig P3D till ett värde av 9 Ethereum tack vare denna taxering.
 2. Till skillnad från alla andra marknadsplatser så kommerde 10% som taxeras ditt köp att fördelas till alla andra som äger P3D. Dessa 10% fördelas proportionerligt till var och av de som äger P3D. hVi som skapat kontraktet och som erbjuder marknadsplatsen får ingen som helst ersättning eller del av den taxerade delen. Allt går till P3D-ägarna!
 3. NU när du äger P3D tokens, så kommer du varje gång någon köper, säljer eller transfererar P3D-tokens, får du också DIN andel av de 10% som taxeras på deras transaktioner. Den andel du erhåller är direkt baserat på det antal P3D-token som du äger. Var uppmärksam på att all avkastning betalas ut i Ethereum. PÅ detta sätt erhåller du alltså avkastning i realtid vid varje köp/sälj/transferering av P3D-tokens andra gör.
 4. Efterhand som din avkastning byggs upp kan du antingen “återinvesterar” (kallas på engelska “compounding”) eller “dra tillbaka avkastningen från marknadsplatsen” (withdraw). När du hämtar din avkastning (withdraw) kommer din avkastning att sändas direkt till din Metamaskplånbok i form av Ethereum. Om du istället reinvesterar de Ethereum som du fått i avkastning så kommer dessa Ethereum användas för att köpa fler P3D-tokens till dig.
 5. Varje gång en en användare på marknadsplatsen köper en token, så ÖKAR värdet på varje token. Detta är en förändring som räknat i gwei är ca +10 gwei. Detta betyder att när människor köper P3D-tokens så kommer dina egna tokens att öka i värde räknat i Ethereum. Dock är det samma sak när folk säljer P3D, då MINSKAR tokens med -10 gwei.
 6. En strategi är alltså att fortsätta investera i P3D genom att återinvestera din avkastning, den andra strategin är att behåplla dina P3D och sedan ta hem avkastningen till din Metamask plånbok.
 7. OM du har köpt tillräckligt många P3D, så kan du sprida din din masternode länk vilket ger dig bonusar. För varje köp någon gör via din masternode-länk erhåller du extra 3% från köpet. Till exempel om en v’n via din masternode köper för 10 ETH erhåller du alltså 0.3 ETH i avkastning eller bonus omedelbart!
 8. Du kan sälja dina tokens precis när du vill. Det är det smarta kontraktet via markandsplatsen som “köper” dina P3D-tokens, och du får då Ethereum tillbaka baserat på det pris som P3D-tokens har vi ditt sälj..
 9. Håll koll på marknadsplatsen och se hur dina P3D-tokens värde förändras!

Detta är faktiskt allt som du behöver veta om hur P3D fungerar!

Är detta en bluff eller ett bedrägeri?

Detta är en mycket motiverad fråga! Det finns mycket bedrägeri och bluffar i Kryptovärlden. Några exempel är Davor och Bitconnect. Det viktiga att komma ihåg är:

 1. Bluffcoins har i regel en jättestor “pre-mine” (förutgivna coins) där utvecklarna av erbjudandet har tagit en stor mängd coins själva. P3D har dock INGA “pre-mined” coins.
 2. Bluffcoins innebär ofta att marknadsplatsen/ägarna av erbjudandet har anonyma ägare som har grepp om de Ethereum som du “köper deras coins” för. Dessa kan “ta dina Ethereum” och bluffa dig när som helst. P3D har ingen människa som kan kontrollera eller rymma med dina värden! Marknadsplatsen är helt och hållet stryd av det smarta kontraktet vilket alltså ALDRIG kan ändras! Sajtägarna kan aldrig ta de  Ethereum som du betalar med när du köper P3D, även om de skulle vilja göra det.
 3. Bluffcoins ger dig vanligtvis falska förespeglingar och löften om garanterad avkastning, eller andra löften om “ROI” vilka inte uthålligt kan hållas. . P3D ger inga inga löften och är helt öppet och transparent om hur mekanismerna i det smarta kontraktet fungerar.

I korthet – detta är inte en bluff! Det är en unik marknadsplats som drivs av ett smart kontrakt som taxerar alla köp, sälj och transfereringar och betalar ut dessa taxeringar till alla som äger P3D-tokens. Utvecklarna får inga som helst extra ersättningar från kontraktet annat än via de P3D-tokens som de äger.

OK, men vad är riskerna?

Ingenting kan garanteras, och det gäller verkligen inom kryptovärlden. Allt som du gör inom krypto kräver närvaro och noggranna överväganden, och en hel del skepticism är det bra att ha. När det gäller P3D, så listar vi följande risker för den som vill äga P3D:

 1. Hack. Om en illvillig black-hat hacker skulle upptäcka en säkerhetsläcka i det smarta kontraktet eller i Ethereums virtuella “maskin” som kan användas, skulle de eventuellt kunna stjäla alla Ethereum som förvaltas av kontraktet. Många obereonde Solidity utvecklare har gått igenom vår källkod och i detalj granskat det, så sannolikheten att det sker ett hack är mycket litet, men givetvis inte “noll chans”.
 2. Stagnation. Livspulsen i P3D är volym and volatilitet. OM omsättningen saktar ner eller stoppar (ingen köper, säljer eller transfererar) så kommer avkastningen att sjunka eller avta. Beroende på när du “kom in i p3D” så kan du alltså komma att förlora oom avkastnignen uteblir på grund av detta. Ingen kan veta om och när en sådan utveckling kommer att ske,  men sannolikheten för det är väldigt låg, men som sagt inte omöjligt.
 3. Panikförsäljning. P3D:s värde är helt beroende av de köp och försäljningar som sker. Varje token som köps ökar alltså värdet på P3D, medan varje sälj minskar priset på P3D. Dock, om det vore masshysteri och mer eller mindre alla sålde sina innehav,  så skulle värdet på P3D vara signifikant reducerat, vilket skulle innebära att dina tokens skulle kunna vara värda nära noll eller helt värdelösa. Om en massiv panikförsäljning skulle ske skulle du dock få avkastning proportionellt mot ditt innehav, på varje sälj som genomfördes. Du skulle då också tjäna avkastning på varje köp som andra gör, om paniksäljet ledde till att folk ansåg P3D billiga och började köpa igen. Då tjänar du alltså på köpen som görs. Detta vore ju inte helt fel?

Dessa är de stora riskerna med P3D för de som blir ägare av P3D. Ta ditt eget beslut om du anser att detta är en bra investering!

När jag köper P3D, tappar jag då värde på grund av taxeringen?

Det smarta kontraktets mekanik är att du vid både köp respektive sälj taxeras 10% av värdet, vilket innebär att du medger detta när du köper dina P3D. Du går alltså med på att bli taxerad 20% vid det tillfälle du köper. När du köper taxeras du endast 10%. På marknadsplatsen är dock HELA taxeringen medräknad i de siffror som visar ditt innehav, de 20% är alltså inräknade i dina”Holdings”. Detta för att transparens skall kunna upprätthållas och ditt reella värde vid varje givet tillfä’lle på dina P3D kan ses i dina “holdings”. Var medveten om att när du säljer så taxeras du de sista 10% av de totala 20%.

Om du t ex köper P3D för 10 ETH, kommer 10% av dessa dras från din investering och fördelas till alla andra som äger P3D proportionellt till deras ägarandel. Om du då omedelbart sålde ditt innehav av P3D skulle ytterligare 10% dras och fördelas till alla andra P3D ägare. Detta betyder att om du köpte för 10 ETH och sedan omdelbart sålde skulle du få tillbaka endast 8 ETH.

Dock, från den stunden du äger P3D-tokens, börjar du alltså att få avkastning varje gång någon annan köper.säljer eller transfererar sina P3D-tokens. Din avkastning kommer alltså från att andra taxeras, precis som du när du köpte. Detta innebär att givet att handelsvolymen är tillräcklig kommer du att genom att behålla dina P3D till slut gå “jämt ut” och börja få en positiv avkastning. Från den stunden du når “break-even” kommer all avkastning att vara ren vinst, vilken du kan återinvestera för att öka ditt kapital i P3D eller dra ifrån handelsplatsen och göra vad du vill med. Kom ihåg att det inte finns några som helst utfästelser om att du kommer att nå break-even eller göra positiv avkastning. Om du köper tokens men ingen annan, och detta pågår till “evigheten” så kommer du att ha förlorat 20% av ditt investerade kapital. Detta är dock inte sannolikt!

Hoppas WIKIn hjälpte dig!

Jag blir väldigt tacksam om du vill använda min masternode om du vill köpa P3D-tokens. Tack för att du läst denna information om P3D! Du kan alltid kontakta mig på Discord@Cryptoknight.


Nästa steg?

När du har läst denna wiki kan du läsa övriga wikis genom att ta dig till Home Page. Där finner du mera information på engelska!  Där finns också en FAQ och en “troubleshooting” guide!